Opcje przeglądania
Cena
  • od
    do

Blachy do pieczenia to niezbędny dodatek w kuchni, gdzie królują zapachy ciast czy pizzy. W zależności od kształtu i faktury daje nam inne możliwości. Mimo tego, że występują w różnych kształtach i rozmiarach, są produktem uniwersalnym.

Uniwersalne blachy do pieczenia nadają się do różnych wypieków, zaczynając od ciast, pizzy, a kończąc na daniach wytrawnych typu pasztety, czy inne mięsa pieczone. Przy wyborze blachy, warto kierować się jej specyficznymi cechami. Blacha ocynkowana z fakturowanym dnem zapobiega przywieraniu ciasta do dna blachy. Blacha z powłoką „non-stick” w całości gwarantuje nieprzywierania ciast i innych wyrobów. Dodatkowo przy użytkowaniu takie blachy, warto pamiętać o środkach ostrożności, które ochronią powłokę blachy. Blachy w zależności od przeznaczenia występują w różnych kształtach. Blacha do pieczenia ciasta to każda prostokątna forma, która świetnie sprawdzi się w pieczeniu placka, sernika czy szarlotki. Blacha do pieczenia pizzy charakteryzuje się okrągłą formą oraz powłoką nieprzywierającą. Keksówka czy blacha do pieczenia chleba to mała, prostokątna forma, która nadaje naszym wypiekom odpowiedni kształt i wielkość. W małej formie chleb pięknie wyrośnie, a pasztet, po rozkrojeniu, będzie w idealnym rozmiarze na kanapkę.

Dodatkowym produktem jaki znajdą Państwo w tej kategorii są blachy do pieczenia ze stali nierdzewnej z rusztem. Blacha do pieczenia z rusztem to świetna alternatywna dla patelni oraz dla uniwersalnej blachy do piekarnika. Pozwala na pieczenie z jednoczesnym pozbywaniem się nadmiernego tłuszczu z potraw mięsnych. Jest to świetnym produkt uzupełniający do asortymentu Waszej kuchni.

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl