GOTUJEMY
Jak i w czym zrobić garnek chłopski?
Mam czasem wrażenie, że dania jednogarnkowe są niedoceniane, a mają tak wiele zalet!
Jaki wybrać garnek do warzenia piwa?
Piwowarstwo domowe to nie tak trudne zajęcie, jak mogłoby się wydawać, a wiele osób, które rozpoczyna produkcję staje się pasjonatami tego rzemiosła.
Jaki garnek do smażenia frytek?
Zastanawiasz się, w jakim garnku najlepiej i najbezpieczniej będzie smażyć frytki?
Przepis na leczo
Dziś 16 stycznia, czyli dzień pikantnych potraw! Jako pierwsze do głowy przyszło mi właśnie leczo.
Zasady parzenia herbaty
Odpowiednio zaparzona herbata ma zupełnie inny smak, a jej aromat jest niemal niczym afrodyzjak.
Rant cukierniczy jak używać
Ranty cukiernicze to takie akcesoria do pieczenia, które swoją wielofunkcyjnością zastąpią inne produkty!
Przepis na gofry z bitą śmietaną
Mamy dziś dzień bitej śmietany, chcąc świętować postanowiłam przyrządzić danie, którego bez bitej śmietany nie potrafię sobie wyobrazić!
Co do jedzenia na sylwester?
Zaprosiłeś znajomych na sylwestra do swojego mieszkania i nie wiesz jakie przekąski przygotować?
Sposoby podania ryby
Podam Wam dzisiaj kilka pomysłów na ciekawe przyrządzenie i podanie ryby.
Przepis na herbatę świąteczną
Kiedy nadchodzi zima i chłód przenika do mieszkania, niemal każde z nas postanawia sięgnąć po ten rozgrzewający napój.
Jak zrobić sok z buraka?
Domowy sok z buraka jest mega pyszny i bardzo zdrowy, a przygotowanie go jest proste i dość szybkie.
Przepis na poncz świąteczny w trzech odsłonach
Zaprezentuję Wam dzisiaj trzy, wypróbowane przeze mnie przepisy na poncze, które mogę całym sercem polecić.
Chińskie ciasteczka z wróżbą
Ciekawą formą wróżb, które sprawdzą się szczególnie na spotkaniu ze znajomymi, są ciasteczka z wróżbą!
Jak zrobić tradycyjne schabowe?
Czy wiecie, że mamy dziś dzień kotleta schabowego? A nasz swojski schabowy to aktualnie jedno z najpopularniejszych polskich dań.
Przepis na tradycyjne pierniki świąteczne
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pierniczki oraz tradycyjny i kolorowy lukier!
Wegańskie kulki mocy
Kulki mocy to niesamowicie szybka do zrobienia, słodka i zdrowa przekąska. Same zalety!
Sezon na karczochy
Późną jesienią nadchodzi sezon na karczochy. Chociaż jest to dość popularne warzywo, to wciąż wielu z nas nie wie „Z czym to się je?”.
Spaghetti bolognese
Dzisiaj przygotowałam dla Was przepis na klasyczne, pyszne spaghetti bolognese!
Co to za rodzaj dyni i jak ją zjeść?
Dzisiaj pokrótce zapoznam Was z najczęściej spotykanymi rodzajami dyni oraz zasugeruję, co można by z nich zrobić.
Prosty przepis na chleb
Dziś Światowy Dzień Chleba! W związku z tym przygotowałam na dzisiaj przepis na prosty do zrobienia i bardzo smaczny chleb na drożdżach!
Jak przechowywać grzyby?
Grzyby są naprawę świeże tylko przez jeden dzień. Jak je przechowywać, aby pozostały świeże na dłużej?
Przepis na owsiankę bez gotowania
Dziś Światowy Dzień Owsianki. Z tej okazji przedstawię Wam dziś przepis na owsiankę bez gotowania, czyli Muesli Birchera.
Smaczne przystawki wegetariańskie
Dziś 1 października, czyli międzynarodowy dzień wegetarianizmu!
Przepis na grzyby marynowane
Sezon grzybowy trwa już w najlepsze, więc najwyższy czas, aby zabrać się za jakieś przetwory.
Przepis na powidła z cynamonem i pomarańczą
Dziś 23 września, czyli dzień śliwki! A to oznacza, że najwyższy czas zabrać się za powidła.
Risotto ekstremalnie pomidorowe na patelni emaliowanej
Pyszne pomidorowe risotto to niesamowicie smaczne danie warte spróbowania.
Przepis na sernik – Dzień Sernika!
Obchodzimy dzisiaj Międzynarodowy Dzień Sernika. Dlatego też zaopatrzyłam się w potrzebne składniki i przybywam do Was z przepisem na smaczny sernik.
Przepis na domową pizzę
Zdradzę Wam dzisiaj przepis na pyszną domową pizzę, którą każdy z nas może zrobić sam.
Najlepsze desery lodowe!
Dzisiaj przygotowałam parę standardowych i mniej znanych pomysłów na desery lodowe.
Akcesoria do robienia przetworów
Przybywam dzisiaj z informacjami w co warto zaopatrzyć się przy robieniu przetworów i w jakim okresie jakie zapasy zimowe możemy przygotować.
POLECANE
Patelnia z powłoką granitową do nowoczesnej kuchni
Czym jest patelnia z powłoką granitową i jakie są jej zalety. Sprawdź, dlaczego ją polecam i czym różni się od innych patelni?
Garnki gastronomiczne – duże gary do zadań specjalnych
Choć garnek 10 l nie powinien nikogo dziwić, bo posłużyć może w każdej większej rodzinie, tak samo jak garnki o pojemnościach 20 czy 50 litrów.
Nowe, zdrowe garnki aluminiowe
Jeśli jeszcze nie znacie garnków aluminiowych z powłoką nieprzywierającą to warto to zmienić. Są to nowoczesne garnki, które skradły nasze serca.