GOTUJEMY

Jak przygotować domowy ocet jabłkowy?

Ocet jabłkowy powstaje z fermentowanych jabłek. Do powstania tego octu wystarczy ledwie kilka składników: jabłka lub same obierki z jabłek, cukier i woda.

Wszystko o fasolce szparagowej!

Jako że sezon na fasolkę jeszcze trwa, ale już tylko do końca sierpnia, przygotowałam dla Was poradnik — jak poznać, że fasolka szparagowa jest młoda?

Co zrobić z cukinii?

Zastanawiasz się co można ugotować z cukinii? Chłodnik to pierwsza rzecz, jaka przychodzi mi na myśl!

Sok z selera naciowego

Seler naciowy jest doskonałym uzupełnieniem diety, smacznym warzywem, a w dodatku posiada mnóstwo minerałów i składników odżywczych.

Sok malinowy z sokownika

Pozyskiwanie soku z malin w sokowniku parowym jest bardzo szybkie i proste, a napój wychodzi wyśmienity!

Sezon na botwinkę

Sezon na botwinkę powoli się kończy, więc to ostatnia szansa, aby przygotować tą pyszną zupę!

Do czego używać patelni wok?

W patelni wok możesz zrobić więcej potraw niż się spodziewasz! Wszelkie „jednogarnkowe”, smażone potrawy wyjdą w woku doskonale.

Co zrobić z rabarbaru?

Pozostało mi jeszcze kilka lasek rabarbaru do wykorzystania, więc postawiłam na pyszny kompot, idealny do obiadu!

Proste ciasto z rabarbarem

Sezon na rabarbar jest już w pełni! Jeżeli też marzy Wam się pyszne, słodkie i maksymalnie owocowe ciasto, to jest to!

POLECANE

Nowe, zdrowe garnki aluminiowe

Jeśli jeszcze nie znacie garnków aluminiowych z powłoką nieprzywierającą to warto to zmienić. Są to nowoczesne garnki, które skradły nasze serca.