Odwiedź nasze konto na Instagramie @kuketo.pl, gdzie uzyskasz szybkie porady dotyczące produktów.

Przepis na pastę z awokado

Zdrowa, smaczna i wegetariańska pasta z awokado, to coś naprawdę pysznego! Niemalże jedyne czego potrzebujesz to kilka jajek i dojrzałe awokado. Do tego przyprawy, zioła i gotowe! Taka pasta doskonale smakuje podana na bagietce, a jeśli chcesz zaszaleć możesz dodać na górę starty lub pokrojony w drobniutką kostkę ser żółty. Można również spróbować urozmaicić danie, dodając na górę kanapek mozzarellę i plasterki pomidorków koktajlowych.

Przepis na pastę jajeczną z awokado

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 awokado
  • 0,25 cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • szczypta ostrej papryki
  • sól i pieprz do smaku

Jajka gotujemy na twardo w małym rondelku i odkładamy do przestygnięcia, a następnie obieramy. Awokado obieramy i pozbywamy się ze środka pestki.

Tak przygotowane jajka i awokado wrzucamy do blendera, dodajemy sok z cytryny (uwaga na pestki), oliwę z oliwek i mieszamy.

Gotową pastę przekładamy do miski i doprawiamy do smaku dokładnie mieszając.

Smacznego!