Odwiedź nasze konto na Instagramie @kuketo.pl, gdzie uzyskasz szybkie porady dotyczące produktów.

Kokilki

Marka
Marka
Więcej
Cechy szczególne
Cechy szczególne
Więcej
Długość
Długość
Więcej
Długość ostrza
Długość ostrza
Więcej
Kolor
Kolor
Więcej
Liczba elementów w zestawie
Liczba elementów w zestawie
Więcej
Liczba garnków w zestawie
Liczba garnków w zestawie
Materiał
Materiał
Więcej
Pojemność
Pojemność
Więcej
Rodzaj noża
Rodzaj noża
Więcej
Rodzaj powłoki
Rodzaj powłoki
Więcej
Specjalne
Specjalne
Średnica
Średnica
Więcej
Średnica dna
Średnica dna
Więcej
Styl
Styl
Więcej
Szerokość
Szerokość
Więcej
Typ kuchenki
Typ kuchenki
Więcej
Wielkość
Wielkość
Wymiar
Wymiar
Więcej
Wysokość
Wysokość
Więcej
Zastosowanie
Zastosowanie
Więcej
Marka
Wybierz
Marka
Więcej
Cechy szczególne
Wybierz
Cechy szczególne
Więcej
Długość
Wybierz
Długość
Więcej
Długość ostrza
Wybierz
Długość ostrza
Więcej
Kolor
Wybierz
Kolor
Więcej
Liczba elementów w zestawie
Wybierz
Liczba elementów w zestawie
Więcej
Liczba garnków w zestawie
Wybierz
Liczba garnków w zestawie
Materiał
Wybierz
Materiał
Więcej
Pojemność
Wybierz
Pojemność
Więcej
Rodzaj noża
Wybierz
Rodzaj noża
Więcej
Rodzaj powłoki
Wybierz
Rodzaj powłoki
Więcej
Specjalne
Wybierz
Specjalne
Średnica
Wybierz
Średnica
Więcej
Średnica dna
Wybierz
Średnica dna
Więcej
Styl
Wybierz
Styl
Więcej
Szerokość
Wybierz
Szerokość
Więcej
Typ kuchenki
Wybierz
Typ kuchenki
Więcej
Wielkość
Wybierz
Wielkość
Wymiar
Wybierz
Wymiar
Więcej
Wysokość
Wybierz
Wysokość
Więcej
Zastosowanie
Wybierz
Zastosowanie
Więcej

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

Małe kokilki do zapiekania w piekarniku

Kokilka, ramekin, miseczka do zapiekania, wiele nazw i wiele możliwości. To naczynie kuchenne wygląda jak zwyczajne miseczki, ale są to naczynka, które bezpiecznie możemy wkładać do piekarnika, ponieważ niestraszne im bardzo wysokie czy niskie temperatury. Jak bardzo odporna jest? Porządną kokilkę możemy prosto z lodówki włożyć do rozgrzanego piekarnika i zniesie tą próbę bez najmniejszych problemów. Ramekin, bo tak również są nazywane małe naczynka, jest doskonały do robienia puddingów, sufletów, musów, mini zapiekanek, a także podawanych na zimno deserów. Jedno porcjowe naczynie, świetnie nadaje się do przystawek wytrawnych oraz przygotowania i podania deserów, doskonale sprawdzi się u każdego amatora dobrej kuchni.

Do czego używać kokilek?

Do pieczenia! To oczywiste. Kokilka to małe ceramiczne naczynie do zapiekania. Cechuje je odporność na wysokie temperatury oraz na szok termiczny. Bez obaw możemy wyjąc przygotowane wcześniej danie z lodówki i wstawić do piekarnika, gdy przyjdą goście. Foremki do zapiekania świetnie sprawdzą się na każdym przyjęciu, ponieważ po przygotowaniu potrawy możemy ją bezpośrednio podać na stół. Ramekin daje nam wiele możliwości. Sprawdzi się w przygotowaniu malutkich zapiekanek oraz przystawek na ciepło. To nie koniec jego możliwości. Kokilki to bardzo dobra alternatywa dla blach do pieczenia czy innych form. W kilka minut przygotujemy sernik, czy crumble z owocami gotowe do podania. Miseczka do zapiekania przyda się również do Crème brûlée, gdzie wymagane jest flambirowanie. Kokilki ceramiczne, oprócz swojej funkcjonalności, dodatkowo pięknie wyglądają na każdym stole i w każdej kuchni.

Kokilki ceramiczne i żeliwne nie tylko do zapiekania

Żaroodporne miseczki posłużą także jako naczynie do podawania dań, niekoniecznie tych zapiekanych. Sprawdzą się do gulaszu czy zup kremów. Ponadto mogą być używane do przygotowania deserów niewymagających pieczenia. Budyń czy krem kokosowy podany w kokilce z pewnością zachwyci gości! Nie wspominając o kolorowej sałatce owocowej podanej w tych niestandardowych naczyniach. Warto w domu mieć przypadkiem kilka kokilek i wykorzystywać je nie tylko do przygotowania, ale także do podania posiłku.