Opcje przeglądania

Wyrób domowych wędlin wymaga odpowiedniego zaplecza kuchennego. Jednym z jego elementów są odpowiednie noże masarskie. Noże masarskie są ważne również w codziennej obróbce mięsa, ryb oraz do krojenia wędlin. Zastosowanie tych noży jest szerokie.

W skład noży do obróbki mięs wchodzi klasyczny nóż masarski, nóż rzeźniczy, tasak, nóż trybownik prosty oraz odgięty. Każdy smakosz wędlin docenia aromat wyrobów domowych. Noże masarskie dają możliwość odpowiedniego przygotowania mięsa przed pieczeniem czy wędzeniem. Tasak świetnie poradzi sobie z łamaniem i dzieleniem twardych elementów takich jak kostki czy chrząstki. Nóż rzeźniczy jest zazwyczaj długi, cienki i w miarę elastyczny. Rodzaj takiego noża ułatwia filetowanie, wycinanie kości i chrząstek. Nóż rzeźniczy to również nóż do skórowania. Nóż do trybowania, zwany trybownikiem, jest konieczny w obróbce każdego rodzaju mięs. Trybowanie kurczaka, wieprzowiny czy wołowiny nie obejdzie się bez specjalnego noża. Trybownik może być prosty, wygięty, elastyczny oraz półelastyczny. Wybór odpowiedniego noża do trybowania zależy od Waszych oczekiwań. Noże masarskie to nie tylko produkt dla domowych producentów wędlin. Każdy z noży masarskich jest niezbędny w domowym zapleczu przy przygotowaniu codziennego obiadu.

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl