Opcje przeglądania
Gerpol tasak NK - 18cm Gerpol tasak NK - 18cm
Marka: Gerpol
Cena: 70,00 zł
zobacz więcej
Gerpol tasak SAKO - 16cm Gerpol tasak SAKO - 16cm
Marka: Gerpol
Cena: 69,50 zł
zobacz więcej
Glowel nóż rzeźniczy L-150 - 14,5cm Glowel nóż rzeźniczy L-150 - 14,5cm
Marka: Glowel
Cena: 13,50 zł
zobacz więcej
Nóż do wędlin klasyczny Gerlach Nóż do wędlin klasyczny Gerlach
Marka: GERLACH
Cena: 16,00 zł
zobacz więcej
Nóż do wędlin klasyczny Gerlach Nóż do wędlin klasyczny Gerlach
Marka: GERLACH
Cena: 17,50 zł
zobacz więcej
Nóż do wędlin MODERN Gerlach Nóż do wędlin MODERN Gerlach
Marka: GERLACH
Cena: 18,00 zł
zobacz więcej
Nóż masarski 16 cm SAKO Gerpol Nóż masarski 16 cm SAKO Gerpol
Marka: Gerpol
Cena: 37,50 zł
zobacz więcej
Nóż masarski Gerpol 15 cm Nóż masarski Gerpol 15 cm
Marka: Gerpol
Cena: 39,00 zł
zobacz więcej
Nóż masarski Gerpol 15 cm M-150 Nóż masarski Gerpol 15 cm M-150
Marka: Gerpol
Cena: 22,00 zł
zobacz więcej
Nóż masarski Gerpol 17,5 cm M-175 Nóż masarski Gerpol 17,5 cm M-175
Marka: Gerpol
Cena: 25,00 zł
zobacz więcej
Nóż rzeźniczy 19 cm Glowel L-200 Nóż rzeźniczy 19 cm Glowel L-200
Marka: Glowel
Cena: 17,00 zł
zobacz więcej
Nóż rzeźniczy Gerpol 34 cm Nóż rzeźniczy Gerpol 34 cm
Marka: Gerpol
Cena: 34,00 zł
zobacz więcej
Nóż rzeźniczy Gerpol 38,5 cm Nóż rzeźniczy Gerpol 38,5 cm
Marka: Gerpol
Cena: 43,00 zł
zobacz więcej

Nóż masarski – nóż do mięsa

Wyrób domowych wędlin wymaga odpowiedniego zaplecza kuchennego. Jednym z jego elementów są odpowiednie noże masarskie. Noże do mięsa są niezbędne, jeśli chcemy oskórować lub poporcjować mięso. Noże masarskie są przydatne również w codziennej obróbce mięsa, ryb oraz do krojenia wędlin. Zastosowanie tych noży jest szerokie. Nóż do mięsa daje nam możliwość odpowiedniego przygotowania mięsa przed pieczeniem czy wędzeniem , co na pewno doceni każdy smakosz wędlin.

Noże masarskie rodzaje

Ze względu na sposób obróbki mięsa, możemy podzielić noże masarskie na trzy kategorie. Pierwszy rodzaj to nóż do trybowania. Służy on przede wszystkim do oddzielania mięsa od kości. Z kolei, do oddzielania skóry od mięsa, przydatny będzie specjalny nóż do skórowania. Do porcjowania mięsa oraz oddzielania mięsa od tłuszczu i ścięgien, najlepszy będzie nóż do krojenia mięsa.

Tasak kuchenny

Tasaki rzeźnickie to charakterystyczne, bardzo ostre i precyzyjne noże. Przyrząd jest wykorzystywany przede wszystkim do obróbki mięsa. Tasak jest wyposażony w specjalnie wyprofilowaną rączkę i wykonany ze stali nierdzewnej. Tasak do mięsa posłuży również, jeśli zajdzie taka konieczność, do rąbania kości i dzielenia tusz. Co ciekawe, tasak dzięki swojej szerokości może być również spokojnie użyty do przenoszenia pokrojonych produktów na patelnie czy do garnka. W naszej ofercie posiadamy tasaki ze stali nierdzewnej, które mają to do siebie, że w przypadku stępienia wystarczy potraktować je ostrzałką do noży i znowu wracają do gry.

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl