Odwiedź nasze konto na Instagramie @kuketo.pl, gdzie uzyskasz szybkie porady dotyczące produktów.

Garnki do szparagów

Marka
Marka
Więcej
Cechy szczególne
Cechy szczególne
Więcej
Długość
Długość
Więcej
Długość ostrza
Długość ostrza
Więcej
Kolor
Kolor
Więcej
Liczba elementów w zestawie
Liczba elementów w zestawie
Więcej
Liczba garnków w zestawie
Liczba garnków w zestawie
Materiał
Materiał
Więcej
Pojemność
Pojemność
Więcej
Rodzaj noża
Rodzaj noża
Więcej
Rodzaj powłoki
Rodzaj powłoki
Więcej
Specjalne
Specjalne
Średnica
Średnica
Więcej
Średnica dna
Średnica dna
Więcej
Styl
Styl
Więcej
Szerokość
Szerokość
Więcej
Typ kuchenki
Typ kuchenki
Więcej
Wielkość
Wielkość
Wymiar
Wymiar
Więcej
Wysokość
Wysokość
Więcej
Zastosowanie
Zastosowanie
Więcej
Marka
Wybierz
Marka
Więcej
Cechy szczególne
Wybierz
Cechy szczególne
Więcej
Długość
Wybierz
Długość
Więcej
Długość ostrza
Wybierz
Długość ostrza
Więcej
Kolor
Wybierz
Kolor
Więcej
Liczba elementów w zestawie
Wybierz
Liczba elementów w zestawie
Więcej
Liczba garnków w zestawie
Wybierz
Liczba garnków w zestawie
Materiał
Wybierz
Materiał
Więcej
Pojemność
Wybierz
Pojemność
Więcej
Rodzaj noża
Wybierz
Rodzaj noża
Więcej
Rodzaj powłoki
Wybierz
Rodzaj powłoki
Więcej
Specjalne
Wybierz
Specjalne
Średnica
Wybierz
Średnica
Więcej
Średnica dna
Wybierz
Średnica dna
Więcej
Styl
Wybierz
Styl
Więcej
Szerokość
Wybierz
Szerokość
Więcej
Typ kuchenki
Wybierz
Typ kuchenki
Więcej
Wielkość
Wybierz
Wielkość
Wymiar
Wybierz
Wymiar
Więcej
Wysokość
Wybierz
Wysokość
Więcej
Zastosowanie
Wybierz
Zastosowanie
Więcej

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

Garnek do szparagów – idzie lato!

Dla wielu fakt, że garnek do gotowania szparagów „wychodzi z szafki” to niechybna oznaka zbliżającego się lata. Późna wiosna i początek letnich miesięcy to czas kiedy praktycznie wszędzie królują szparagi! Te delikatne w smaku warzywa są pyszne i pożywne! Dlaczego garnki do szparagów, a nie zwykłe? Oczywiście, jesteśmy w stanie przyrządzić szparagi również w zwykłym garnku, jednak wówczas musielibyśmy przecinać nasze warzywo na mniejsze kawałki. A muszą Państwo przyznać, że szparagi dużo lepiej i efektowniej wyglądają na talerzu w pełnej okazałości.

Garnki do gotowania szparagów – zalety.

Zabrzmieć to może absurdalnie, ale garnek do szparagów jest doskonały do gotowania spaghetti. Łatwo wydedukować dlaczego, ale mimo to podpowiem, że to kwestia długości obu potraw. Jak już ustaliliśmy wcześniej, bez tego garnka można się obyć, jednak trzeba przyznać, że potrafi naprawdę ułatwić życie. To taki „bajer”, który sprawia, że znacznie prostsze staje się przygotowanie szparagów i spaghetti. W czym tak garnek ułatwia sprawę? W przypadku szparagów, nie musimy ich kroić, ani wiązać. Dodatkowo możemy zalać szparagi wodą tak, aby tylko główki wystawały, w ten sposób ugotują się one na parze, gwarantuję, że będzie pyszne! A kiedy wyciągniemy z garnka koszyczek, powstaje garnek do spaghetti! To się nazywa magia kuchni. W taki sposób przyrządzony makaron jest znacznie smaczniejszy, ponieważ dochodzi równomierniej, a dodatkowo gotuje się szybciej niż w zwykłym garnku.

Garnek do szparagów i spaghetti

Przyjrzyjmy się tym garnkom od strony technicznej. Naczynia wyróżniają się ponadprzeciętną wysokością i wąską średnicą. Dzięki takim proporcjom makaron czy szparagi utrzymają się w formie pionowej i zachowają odpowiedni kształt, a dodatkowo nie musimy kroić warzywa i łamać spaghetti, aby mieściło się w naczyniu. Garnki do szparagów wyposażone są we wkład w formie sitka, który ułatwia wyciąganie szparagów z wody, co jest niezwykle wygodnym i praktycznym rozwiązaniem. Garnki do gotowania szparagów w naszej ofercie są wykonane ze stali nierdzewnej, nadają się do mycia w zmywarce, a dodatkowo nadają się zarówno na kuchenki gazowe, elektryczne i na indukcję.

Wysoki garnek do gotowania szparagów

Po co ograniczać się tylko do szparagów i spaghetti? Garnek można używać przez cały rok i nada się zarówno do ugotowania warzyw, zupy czy jakieś ulubionej potrawy. Garnek do szparagów to pełnoprawny garnek, który prócz podstawowych zalet garnka ma jeszcze swoją „super moc” jaką jest jego wysokość.

Garnek emaliowany do szparagów

Prócz garnków ze stali nierdzewnej, w naszej ofercie mogą Państwo znaleźć również emaliowany garnek do gotowania szparagów. Ma takie same właściwości jak jego nowocześniejsi koledzy, ale fakt że jest z emalii sprawia, że jest odpowiedni dla alergików, dzieci i osób starszych. Stworzony na stary styl obrazek szparagów, dodaje garnkowi sporo uroku, prezentuje się znacznie lepiej i może być ozdobą kuchni.

Jak gotować szparagi?

Szparagi gotuje się łatwo, jednak trzeba bardzo pilnować się, aby ich nie rozgotować, gdyż wtedy to pyszne warzywo traci zarówno smak jak i wygląd. Przed gotowaniem odkrój łykowate końcówki. Szparagi należy umieścić w garnku główkami do góry i zalać wodą tak, aby wystawały one lekko nad poziom wody. Główki szparagów gotują się szybciej i wystarczy je ugotować na parze, nie muszą mieć bezpośredniej styczności z wodą. Szparagi zielone należy gotować około 5 minut, białe dwukrotnie dłużej. Do wody należy dodać soli, cukru do smaku, a do białych można dodać również soku z cytryny, aby utrzymały swój naturalny kolor. Po określonym czasie wyciągamy szparagi i wykładamy je na talerz. Smacznego!