Kokilki i naczynia ceramiczne do pieczenia

Komplet 6 kokilek Baumalu Komplet 6 kokilek Baumalu
Cena: 65,00 zł
zobacz więcej

Małe kokilki do zapiekania w piekarniku

Kokilka, ramekin, miseczka do zapiekania- wiele nazw i wiele możliwości. Jednoporcjowe naczynie, które świetnie nadaje się do przystawek wytrawnych oraz przygotowania i podania deserów. Świetnie sprawdzi się u każdego amatora dobrej kuchni.

Do czego używać kokilek?

Do pieczenia! To oczywiste. Kokilka to małe ceramiczne naczynie do zapiekania. Cechuje je odporność na wysokie temperatury oraz na szok termiczny. Bez obaw możemy wyjąc przygotowane wcześniej danie z lodówki i wstawić do piekarnika, gdy przyjdą goście. Foremki do zapiekania świetnie sprawdzą się na każdym przyjęciu, ponieważ po przygotowaniu potrawy możemy ją bezpośrednio podać na stół. Ramekin daje nam wiele możliwości. Sprawdzi się w przygotowaniu malutkich zapiekanek oraz przystawek na ciepło. To nie koniec jego możliwości. Kokilki to bardzo dobra alternatywa dla blach do pieczenia czy innych form. W kilka minut przygotujemy sernik, czy crumble z owocami gotowe do podania. Miseczka do zapiekania przyda się również do Crème brûlée, gdzie wymagane jest flambirowanie. Kokilki ceramiczne, oprócz swojej funkcjonalności, dodatkowo pięknie wyglądają na każdym stole i w każdej kuchni.

Kokilki nie tylko do zapiekania

Kokilki posłużą także jako naczynie do podawania dań, niekoniecznie tych zapiekanych. Sprawdzą się do gulaszu czy zup kremów. Ponadto mogą być używane do przygotowania deserów niewymagających pieczenia. Budyń czy krem kokosowy podany w kokilce z pewnością zachwyci gości! Nie wspominając o kolorowej sałatce owocowej podanej w tych niestandardowych naczyniach.

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl