Brytfanna żeliwna 6 L BIOL 43 cm

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 144,90 zł 144.90 PLN
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Pin It

Skontaktuj się z naszym konsultantem i złóż zamówienie telefonicznie

530 990 797

Opis

Brytfanna żeliwna na indukcję BIOL pojemność 6 l

Brytfanna żeliwna to naczynie bardzo funkcjonalne, ponieważ nadaje się do użytku na indukcji, kuchence gazowej i do piekarnika. Przygotujesz w niej wiele smacznych potraw zaczynając od wspaniałych mięs i kończąc na daniach jednogarnkowych, zapiekanych. Brytfanny żeliwne są doskonałe do przygotowania dań kuchni „slow cooking”, która polega na długim, spokojnym gotowaniu w niskiej temperaturze. Takie gotowanie ma wiele zalet, a najważniejsza z nich to bogactwo witamin i minerałów w gotowanych daniach. Brytfanny żeliwne to naczynia, które będą służyły przez długie lata. Są trwałe, niezniszczalne i odporne na działanie wysokich temperatur. Dodatkowo nadają wyjątkowy smak przygotowywanej potrawie. 

Brytfanna z surowego żeliwa wzbogaci twoją kuchnię. Brytfanna wyróżnia się klasycznym wyglądem oraz praktycznością. Wewnątrz brytfanny znajduje się naturalna powłoka żeliwna w kolorze czarnym. Naturalne żeliwo wymaga odpowiedniej konserwacji, dlatego należy ją natłuszczać, gdy nie jest używana. Brytfanna żeliwna za sprawą grubego dna i ścian naczynia gwarantuje utrzymanie stałej temperatury. Dania przygotowane w naczyniu żeliwnym można serwować bezpośrednio na stół. Dzięki temu każdy gość zasmakuje pysznej, gorącej potrawy, którą przygotujesz. 

Cechy charakterystyczne: 

  • brytfanna na indukcję
  • brytfanna żeliwna
  • tradycyjne naczynie do pieczenia
  • brytfanna z pokrywą trwała i ekologiczna
  • brytfanna owalna duża
  • żeliwna gęsiarka dostosowana do wysokich temperatur
  • marka BIOL
  • brytfanna do piekarnika
  • slow- cooking
  • kolor: czarny

Dane techniczne:

  • Kolor: czarny
  • Długość: 43 cm
  • Szerokość: 23,5 cm
  • Wysokość: 19 cm
  • Pojemność: 6,0l
  • waga: 3,7 kg

Zastosowanie: 

  • Kuchenka gazowa
  • Kuchenka elektryczna
  • Płyta indukcyjna
  • Płyta ceramiczna
  • Piekarnik

WAŻNE

 PRZYGOTOWANIE NACZYŃ ŻELIWNYCH DO PIERWSZEGO UŻYCIA: 

  • Przed pierwszym użyciem wyjąć naczynie z opakowania, ostrożnie usunąć wszystkie etykiety i naklejki.
  • Umyj naczynie ciepłą wodą i detergentem w płynie, następnie wytrzyj do sucha. 
  • Podgrzej naczynie na kuchence, nasmaruj jego powierzchnie olejem roślinnym i ostudź.
  • Naczynie jest gotowe do użycia. 

KONSERWACJA NACZYŃ ŻELIWNYCH: 

  • Nie przechowuj ugotowanej żywności wewnątrz naczyń żeliwnych.
  • Przechowywanie żywności może powodować pojawienie się rdzy.
  • Po gotowaniu zalecamy mycie naczyń żeliwnych za pomocą wody i płynnych detergentów.
  • Nie zaleca się używania metalowych drapaków, gąbek, ostrych szczotek i mocnych detergentów. 
  • Po każdym myciu naczynie powinno być dokładnie wysuszone i nasmarowane cienką warstwą oleju roślinnego. 
  • Nie zaleca się mycia naczyń żeliwnych w zmywarce. 
  • Naczynia żeliwne należy przechowywać w suchym, przewiewnym miejscu. 

Nieprawidłowe użytkowanie i przechowywanie naczyń może powodować występowanie rdzy na powierzchni naczynia. Nie jest to jednak defekt, ponieważ rdzę można usunąć za pomocą metalowej szczotki podczas mycia ciepłą wodą. Po usunięciu rdzy naczynie należy wysuszyć i nasmarować cienką warstwą oleju. 

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl