Kociołek żeliwny 15 l 40 cm Brizoll OUTLET

15e4ae7e996b78c6a755f38a3146c4b6.jpg
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 379,90 zł 299,90 zł 299.90 PLN
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Pin It

Skontaktuj się z naszym konsultantem i złóż zamówienie telefonicznie

575 362 542

Opis

Kociołek żeliwny Brizoll 15 l OUTLET

Kociołek to w istocie garnek żeliwny z pałąkiem do zawieszania nad ogniskiem. Ciężki, solidny, duży garnek z pokrywką, który można wykorzystać do przygotowania wspaniałych tradycyjnych dań — duszonych ziemniaków, bigosu czy grochówki. Dno kociołka jest okrągłe płomień i ciepło z ogniska równomiernie nagrzewają naczynie. Dzięki temu, że przygotujemy potrawy nad ogniskiem, nabiorą charakterystycznego dymnego zapachu i smaku. Szczelnie przylegająca pokrywa sprawia, że para nie ucieka z kociołka, a dania są wyjątkowo kruche i miękkie. Żeliwo nagrzewa się równomiernie i utrzymuje stabilną, wysoką temperaturę. Zawsze należy pamiętać o używaniu łapek kuchennych, które uchronią nas przed poparzeniem. Garnek żeliwny nagrzewa się równomiernie, utrzymuje stałą temperaturę — odpowiednio używany będzie służył przez długie lata. 

Pokrywka może służyć jako żeliwna patelnia grillowa. Patelnia ma pofałdowane dno, co sprawia, że można na niej przygotowywać steki, szaszłyki i inne smakołyki wymagające grillowania. Żeliwny kociołek Brizoll jest wielofunkcyjnym, uniwersalnym naczyniem. To doskonały zakup. 

Naczynia żeliwne są trwałe, niemal niezniszczalne i odporne na działanie wysokich temperatur. Dodatkowo nadają wyjątkowy smak przygotowywanej potrawie. Grube dno i ścianki naczynia gwarantują równomierne nagrzewanie się naczynia i utrzymanie stałej temperatury, po ściągnięciu kociołka z ognia. Nawet długo po zakończeniu pieczenia, nasze danie będzie gorące, a biesiadnicy bez przeszkód będą zajadać dokładki pysznego gulaszu, pieczonek lub dań myśliwskich. Przepis na kociołek łatwo znaleźć w zasobach internetu. Możemy też w nim zrobić tradycyjne dania jednogarnkowe, np. golonkę w kapuście. 

Oryginalne kociołki uzbeckie typu KAZAN z zaokrąglonym dnem do zawieszenia nad paleniskiem są poszukiwane na rynku — to doskonały pomysł na prezent dla miłośników plenerowych imprez i właścicieli ogrodów. Wspólne biesiady przy aromatycznych daniach z kociołka to najlepsze spotkania przyjaciół i rodziny. 

Kociołek Brizoll został wykonany zgodnie z europejskimi normami w ukraińskiej fabryce nieopodal Kijowa. Prężnie rozwijająca się marka postawiła na tworzenie nowoczesnych produktów, które mają służyć użytkownikowi wiele lat, są ekologiczne i ułatwiają codzienną pracę. Żeliwo to produkt bardzo trwały i warto o niego zadbać.

Przed użyciem należy zapoznać się ze wskazówkami dotyczącymi użytkowania. 

Opis wad: Garnek nie posiada pokrywki. Opisane wady nie mogą być podstawą reklamacji.

Cechy charakterystyczne:

  • kociołek żeliwny,
  • pokrywa — patelnia grillowa,
  • kociołek z pałąkiem,
  • kociołek na ognisko,
  • kociołek uzbecki,
  • zaokrąglone dno,
  • trwały ekologiczny materiał,
  • kociołek do ogrodu,
  • przystosowany do wysokich temperatur,
  • produkt europejski
  • uchwyt wykonany ze stopu aluminium

Dane techniczne:

  • Średnica: 40 cm
  • Szerokość z uszami: 49 cm
  • Wysokość garnka: 20 cm
  • Wysokość z pałąkiem: 42 cm
  • Wysokość patelni: 4 cm
  • Pojemność: 12,0 l
  • Waga: 14,3 kg

Zastosowanie: 

  • ognisko

WAŻNE

 PRZYGOTOWANIE NACZYŃ ŻELIWNYCH DO PIERWSZEGO UŻYCIA: 

  • Przed pierwszym użyciem umyj naczynie w ciepłej wodzie i przetrzyj delikatnie szmatką.
  • Umieść naczynie na włączonej płycie grzewczej i poczekaj, aż będzie całkowicie suche.
  • Zdejmij naczynie z płyty i pokryj całą powierzchnię cienką warstwą oleju.
  • Poczekaj, aż naczynie całkowicie ostygnie.
  • Gotowe! Twoje naczynie jest gotowe do użycia.

KONSERWACJA NACZYŃ ŻELIWNYCH: 

  • Nie przechowuj jedzenia w żeliwnym naczyniu kuchennym.
  • Mycie żeliwnych naczyń w zmywarce nie jest rekomendowane.
  • Nie zaleca się używania metalowych drapaków, gąbek, ostrych szczotek i mocnych detergentów. 
  • Po umyciu żeliwnego naczynia należy ostrożnie je osuszyć i pokryć cienką warstwą oleju.
  • Naczynia żeliwne powinno być przechowywane w suchym, przewiewnym miejscu. 
  • Żywotność naczyń żeliwnych jest nieograniczona.

Nieprawidłowe użytkowanie i przechowywanie naczyń może powodować występowanie rdzy na powierzchni naczynia. Nie jest to jednak defekt, ponieważ rdzę można usunąć za pomocą metalowej szczotki podczas mycia ciepłą wodą. Po usunięciu rdzy naczynie należy wysuszyć i nasmarować cienką warstwą oleju. 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl