Kokilka żeliwna 0,30 L Brizoll HoReCa 10 cm

Skontaktuj się z naszym konsultantem i złóż zamówienie telefonicznie
575 362 542
Opis
KOKILKA – naczynie do zapiekania - 0,3 l Brizoll HoReCa
Kokilka do zapiekania, w której można przygotować pyszne dania indywidualnie dla każdego uczestnika biesiady! Mała brytfanna żeliwna z pokrywką. Pokrywka ma piękny metalowy uchwyt (maleńki luz pod nakrętką uchwytu jest celowy i potrzebny ze względu na niewielką rozszerzalność metalu) Naczynie można wykorzystać do upieczenia w piekarniku dania obiadowego, przystawki lub deseru. Naczynie do zapiekania i do serwowania dań Brizoll HoReCa można wykorzystać na nietuzinkowym przyjęciu lub romantycznej kolacji we dwoje. Mała kokilka na surowej, drewnianej desce prezentuje się doskonale.
Kokilkę można potraktować ja mały garnek żeliwny z pokrywką. Naczynia żeliwne nadają się do użytku na każdym rodzaj kuchni - można ich używać na kuchenkach gazowych, elektrycznych lub na indukcji i oczywiście w piekarniku. Żeliwo nagrzewa się równo i długo utrzymuje temperaturę. Danie będzie ciepłe długo i gotowe do podania nawet jeśli goście się spóźnią.
Kokilka Brizoll HoReCa została wykonana zgodnie z europejskimi normami w ukraińskiej fabryce nieopodal Kijowa. Prężnie rozwijająca się marka postawiła na tworzenie nowoczesnych produktów, które mają służyć użytkownikowi wiele lat, są ekologiczne i ułatwiają codzienną pracę. Żeliwo to produkt bardzo trwały i warto o niego zadbać.
Cechy charakterystyczne:
- kokilka żeliwna,
- naczynie do serwowania dań na stół,
- mały garnek żeliwny,
- naczynie do zapiekania,
- foremka do pieczenia,
- mała brytfanna z pokrywką,
- ramekin,
- marka: Brizoll,
- linia: HoReCa.
Dane techniczne:
- Pojemność: 0,3 l
- Średnica (wewnętrzna): 10 cm
- Szerokość z uszami: 14 cm
- Wysokość bez pokrywki: 6 cm
- Grubość dna: 4,5 mm
- Grubość ścianki 3,5 mm
- Ciężar: 0,77 kg
Zastosowanie:
- Kuchenka gazowa
- Kuchenka elektryczna
- Kuchenka ceramiczna
- Kuchenka indukcyjna
- Piekarnik
WAŻNE
PRZYGOTOWANIE NACZYŃ ŻELIWNYCH DO PIERWSZEGO UŻYCIA:
- Przed pierwszym użyciem umyj naczynie w ciepłej wodzie i przetrzyj delikatnie szmatką.
- Umieść naczynie na włączonej płycie grzewczej i poczekaj, aż będzie całkowicie suche.
- Zdejmij naczynie z płyty i pokryj całą powierzchnię cienką warstwą oleju.
- Poczekaj, aż naczynie całkowicie ostygnie.
- Gotowe! Twoje naczynie jest gotowe do użycia.
KONSERWACJA NACZYŃ ŻELIWNYCH:
- Nie przechowuj jedzenia w żeliwnym naczyniu kuchennym.
- Mycie żeliwnych naczyń w zmywarce nie jest rekomendowane.
- Nie zaleca się używania metalowych drapaków, gąbek, ostrych szczotek i mocnych detergentów.
- Po umyciu żeliwnego naczynia należy ostrożnie je osuszyć i pokryć cienką warstwą oleju.
- Naczynia żeliwne powinno być przechowywane w suchym, przewiewnym miejscu.
- Żywotność naczyń żeliwnych jest nieograniczona.
Nieprawidłowe użytkowanie i przechowywanie naczyń może powodować występowanie rdzy na powierzchni naczynia. Nie jest to jednak defekt, ponieważ rdzę można usunąć za pomocą metalowej szczotki podczas mycia ciepłą wodą. Po usunięciu rdzy naczynie należy wysuszyć i nasmarować cienką warstwą oleju.
Dane techniczne
Kształt | Okrągła |
Rodzaj powłoki | Bez powłoki |
Rozmiar | 10 cm |