Patelnia żeliwna 24 cm z odpinaną rączką BIOL

Dostępność: brak towaru
Cena: 69,90 zł 69.90 PLN
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Pin It

Skontaktuj się z naszym konsultantem i złóż zamówienie telefonicznie

530 990 797

Opis

Patelnia żeliwna klasyczna 24 cm - patelnia żeliwna na indukcję

Patelnia żeliwna to produkt dla miłośników dobrych steków i mięs smażonych. Zaznaczmy, że do steków ponieważ ich smażenie wymaga wysokiej temperatury, a właśnie patelnie żeliwne najlepiej je znoszą. Patelnia żeliwna nawet przy bardzo wysokich temperaturach smażenia nie odkształci się. Głęboka patelnia wykonana w całości z surowego żeliwa to produkt trwały i ponadczasowy. Patelnia taka nie porysuje się i nie odkształci podczas długiego użytkowania. Patelnia żeliwna to jedyna na rynku tak mocna patelnia. Patelnia posiada odpinany, elegancki uchwyt z naturalnego drewna. Mocowanie patelni jest bardzo solidne, dostosowane do ciężkości patelni. Grube dno patelni gwarantuje równomierne rozprowadzanie ciepła i utrzymanie temperatury. Patelnia wymaga stosowania oleju do smażenia i konserwacji. W klasycznej patelni przygotujesz również dania na bazie ryżu i warzyw. Dzięki temu, że uchwyt patelni jest odpinany można zapiekać w niej dania w piekarniku. 

Patelnie żeliwne to inwestycja na lata. Patelnie żeliwne są odporne na zarysowania, wysokie temperatury i długie smażenie. Nawet mówi się, że jeszcze lepiej sprawdzają się po paru latach użytkowania. Potrawy przygotowane na patelni żeliwnej mają wyjątkowy smak. Patelnie żeliwne dopasowane są do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych oraz do piekarnika. Patelni nie należy myć w zmywarce. 

Cechy charakterystyczne:

  • patelnia żeliwna klasyczna,
  • trwały ekologiczny materiał,
  • zdejmowany, drewniany uchwyt,
  • nie emituje toksycznych substancji - potrawy zachowują swój naturalny smak,
  • przystosowana do wysokich temperatur,
  • patelnia klasyczna do smażenia,
  • możliwość użytkowania na wszystkich rodzajach kuchenek,
  • solidna, trwała i wytrzymała na długie lata użytkowania,
  • rozmiar: 24 cm

 Dane techniczne:

  • rozmiar: 24 cm
  • grubość dna: 4,1 mm
  • wysokość rantu: 5,5 cm

Zastosowanie: 

  • kuchenka gazowa
  • kuchenka elektryczna
  • kuchenka halogenowa
  • kuchenka indukcyjna
  • piekarnik
  • ognisko

 

WAŻNE

 PRZYGOTOWANIE NACZYŃ ŻELIWNYCH DO PIERWSZEGO UŻYCIA: 

  • Przed pierwszym użyciem wyjąć naczynie z opakowania, ostrożnie usunąć wszystkie etykiety i naklejki.
  • Umyj naczynie ciepłą wodą i detergentem w płynie, następnie wytrzyj do sucha. 
  • Podgrzej naczynie na kuchence, nasmaruj jego powierzchnie olejem roślinnym i ostudź.
  • Naczynie jest gotowe do użycia. 

KONSERWACJA NACZYŃ ŻELIWNYCH: 

  • Nie przechowuj ugotowanej żywności wewnątrz naczyń żeliwnych.
  • Przechowywanie żywności może powodować pojawienie się rdzy.
  • Po gotowaniu zalecamy mycie naczyń żeliwnych za pomocą wody i płynnych detergentów.
  • Nie zaleca się używania metalowych drapaków, gąbek, ostrych szczotek i mocnych detergentów. 
  • Po każdym myciu naczynie powinno być dokładnie wysuszone i nasmarowane cienką warstwą oleju roślinnego. 
  • Nie zaleca się mycia naczyń żeliwnych w zmywarce. 
  • Naczynia żeliwne należy przechowywać w suchym, przewiewnym miejscu. 

Nieprawidłowe użytkowanie i przechowywanie naczyń może powodować występowanie rdzy na powierzchni naczynia. Nie jest to jednak defekt, ponieważ rdzę można usunąć za pomocą metalowej szczotki podczas mycia ciepłą wodą. Po usunięciu rdzy naczynie należy wysuszyć i nasmarować cienką warstwą oleju. 

 

Dane techniczne

Linia BIOL
Średnica 24cm
Wysokość 5,5
Rodzaj żeliwna
Wewnętrzna powierzchnia żeliwo
Kolor CZARNY
Gwarancja producenta 2 lata
Produkt polski Nie

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl