Patelnia żeliwna MONOLITH 36 cm Brizoll

Skontaktuj się z naszym konsultantem i złóż zamówienie telefonicznie
575 362 542
Opis
Żeliwna patelnia na indukcję 36 cm Monolith BRIZOLL
Głęboka patelnia z dwoma uszami wykonana w całości z trwałego żeliwa. Patelnia 36 cm doskonale nadaje się do smażenia mięsa, przygotowywania dań jednogarnkowych. Żeliwo to jeden z najstarszych materiałów wykorzystywanych przez ludzi. Ten naturalny materiał pozwala przygotować zdrowe i pyszne dania. Żeliwo nagrzewa się równomiernie i utrzymuje stabilną, wysoką temperaturę. Ciężka, masywna patelnia Monolith w całości jest wykonana z jednego odlewu, cechuje ją sztywność, niezwykła odporność na temperaturę i odkształcenia. Patelnie możemy w całości wkładać do piekarnika. Patelnię żeliwną Monolith można używać na otwartym ogniu! Zawsze należy pamiętać o używaniu łapek kuchennych, które uchronią nas przed poparzeniem.
Patelnie żeliwne Brizoll działają na każdym rodzaju kuchni. To patelnie na gaz, na kuchenki elektryczne, ceramiczne. Doskonale sprawdzą się także jako patelnie na indukcję. Monolith Brizoll nadaje się także do serwowania dania na stół - jeżeli podłożymy drewnianą deskę na stole i ustawimy na niej gorącą patelnię ze smakołykami, każdy sam będzie mógł sięgnąć po wybrane kąski.
Patelnia 36 cm Brizoll Monolith została wykonana zgodnie z europejskimi normami w ukraińskiej fabryce nieopodal Kijowa. Prężnie rozwijająca się marka postawiła na tworzenie nowoczesnych produktów, które mają służyć użytkownikowi wiele lat, są ekologiczne i ułatwiają codzienną pracę. Żeliwo to produkt bardzo trwały i warto o niego zadbać.
Przed użyciem należy zapoznać się ze wskazówkami dotyczącymi użytkowania.
Cechy charakterystyczne:
- patelnia żeliwna,
- patelnia z dwoma uchwytami,
- trwały ekologiczny materiał,
- głęboka patelnia,
- przystosowana do wysokich temperatur,
- możliwość użytkowania na wszystkich rodzajach kuchenek,
- do użytku na otwartym ogniu,
- produkt europejski
Dane techniczne:
- Średnica: 360 mm
- Wysokość rantu: 80 mm
- Grubość dna: 4,5 mm
- Grubość ścianki: 3,5 mm
- Waga: 5,00 kg
Zastosowanie:
- kuchenka gazowa
- kuchenka elektryczna
- kuchenka halogenowa
- kuchenka indukcyjna
- piekarnik
- ognisko
WAŻNE
PRZYGOTOWANIE NACZYŃ ŻELIWNYCH DO PIERWSZEGO UŻYCIA:
- Przed pierwszym użyciem umyj naczynie w ciepłej wodzie i przetrzyj delikatnie szmatką.
- Umieść naczynie na włączonej płycie grzewczej i poczekaj, aż będzie całkowicie suche.
- Zdejmij naczynie z płyty i pokryj całą powierzchnię cienką warstwą oleju.
- Poczekaj, aż naczynie całkowicie ostygnie.
- Gotowe! Twoje naczynie jest gotowe do użycia.
KONSERWACJA NACZYŃ ŻELIWNYCH:
- Nie przechowuj jedzenia w żeliwnym naczyniu kuchennym.
- Mycie żeliwnych naczyń w zmywarce nie jest rekomendowane.
- Nie zaleca się używania metalowych drapaków, gąbek, ostrych szczotek i mocnych detergentów.
- Po umyciu żeliwnego naczynia należy ostrożnie je osuszyć i pokryć cienką warstwą oleju.
- Naczynia żeliwne powinno być przechowywane w suchym, przewiewnym miejscu.
- Żywotność naczyń żeliwnych jest nieograniczona.
Nieprawidłowe użytkowanie i przechowywanie naczyń może powodować występowanie rdzy na powierzchni naczynia. Nie jest to jednak defekt, ponieważ rdzę można usunąć za pomocą metalowej szczotki podczas mycia ciepłą wodą. Po usunięciu rdzy naczynie należy wysuszyć i nasmarować cienką warstwą oleju.
Dane techniczne
Pokrywka w zestawie | Nie |
Kształt patelni | okrągła |
Zmywarka | Nie |
Piekarnik | Tak |
Linia | Monolith |
Klasa | 1 |
Średnica | 36 cm |
Wysokość | od 6,1 cm do 10 cm |
Rodzaj korpusu | aluminium |
Rodzaj powłoki | żeliwo |
Kolor | czarny |
Gwarancja producenta | 2 lata |