Tortownica 21 cm SNB

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 10,90 zł 10.90 PLN
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Marka: SNB
Kod produktu: 000152
Pin It

Skontaktuj się z naszym konsultantem i złóż zamówienie telefonicznie

530 990 797

Opis

Tortownica 21cm SNB - dno fakturowane

Forma do pieczenia z wyjmowanym dnem. Foremka do pieczenia ciast, biszkoptów, serników a nawet pasztetu mięsnego lub warzywnego. 

Forma do pieczenia może także posłużyć do upieczenia wielopiętrowego tortu. Potrzebujemy wówczas kilku foremek o różnych średnicach, by upiec biszkopty o różnych wielkościach. Wszystkie rozmiary znajdziecie Państwo w naszym sklepie internetowym.

Forma z wyjmowanym dnem ułatwia wyjęcie ciasta tak, by zachować jego idealny wygląd. System odpinania boków jest łatwy a dzięki niemu ciasto pozostanie na dnie, z którego łatwo zsuniemy biszkopt na paterę. Tam możemy je jeszcze przełożyć kremem, udekorować polewą, owocami, bitą śmietaną.

Domowe wypieki wróciły do łask. Są zdrowsze od kupnych, zawierają mniej cukru i możemy je przygotować według własnego smaku. Domowe ciasto z owocami sezonowymi to najzdrowsza przekąska dla dzieci.  Radość wspólnego dekorowania ciasta będzie ogromna! 

Formę do pieczenia tortu można wykorzystać do upieczenia pasztetu lub innego dania mięsnego.

Tortownicę po pieczeniu należy wymyć w zwykłym detergencie i wypłukać pod bieżącą wodą. Po myciu wytrzeć do sucha. Nie nadaje się do mycia w zmywarce. 

Cechy charakterystyczne:

  • Tortownica
  • Forma do pieczenia z wyjmowanym dnem
  • Dno fakturowane
  • Średnica: 21 cm
  • Kolor: srebrny
  • Materiał: blacha ocynowana

Dane techniczne:

  • średnica Ø 21 cm
  • wysokość: 7 cm

Zastosowanie:

  • piekarnik: TAK
  • mikrofalówka: NIE
  • zmywarka: NIE

Uwagi dot. użytkowania:

  • przed użyciem umyć, wysuszyć, posmarować tłuszczem wewnętrzną powierzchnię,
  • nie stosować ostrych narzędzi mogących uszkodzić powierzchnię,
  • nie używać w temperaturze powyżej 230°C,
  • nie myć w zmywarkach.
  • w przypadku sporządzanych na zimno produktów z galaretką, masę żelującą wlewać do tortownicy w ostatniej fazie jej żelowania, tj. gdy osiągnie gęstą konsystencję. Aby uniknąć wyciekania tłuszczu zaleca się stosowanie papieru do pieczenia.
  • zaleca się stosowanie ciasta o gęstej konsystencji, np. ciasto drożdżowe, ciasto z kruchym dnem. Przy stosowaniu ciast o rzadszej konsystencji należy na dno blachy/tortownicy położyć papier do pieczenia i zagiąć go na zewnętrznych bokach wkładu.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl