Odwiedź nasze konto na Instagramie @kuketo.pl, gdzie uzyskasz szybkie porady dotyczące produktów.

Brizoll

Marka
Marka
Więcej
Cechy szczególne
Cechy szczególne
Więcej
Długość
Długość
Więcej
Długość ostrza
Długość ostrza
Więcej
Kolor
Kolor
Więcej
Liczba elementów w zestawie
Liczba elementów w zestawie
Więcej
Liczba garnków w zestawie
Liczba garnków w zestawie
Materiał
Materiał
Więcej
Pojemność
Pojemność
Więcej
Rodzaj noża
Rodzaj noża
Więcej
Rodzaj powłoki
Rodzaj powłoki
Więcej
Specjalne
Specjalne
Więcej
Średnica
Średnica
Więcej
Średnica dna
Średnica dna
Więcej
Styl
Styl
Więcej
Szerokość
Szerokość
Więcej
Typ kuchenki
Typ kuchenki
Więcej
Wielkość
Wielkość
Wymiar
Wymiar
Więcej
Wysokość
Wysokość
Więcej
Zastosowanie
Zastosowanie
Więcej
Marka
Wybierz
Marka
Więcej
Cechy szczególne
Wybierz
Cechy szczególne
Więcej
Długość
Wybierz
Długość
Więcej
Długość ostrza
Wybierz
Długość ostrza
Więcej
Kolor
Wybierz
Kolor
Więcej
Liczba elementów w zestawie
Wybierz
Liczba elementów w zestawie
Więcej
Liczba garnków w zestawie
Wybierz
Liczba garnków w zestawie
Materiał
Wybierz
Materiał
Więcej
Pojemność
Wybierz
Pojemność
Więcej
Rodzaj noża
Wybierz
Rodzaj noża
Więcej
Rodzaj powłoki
Wybierz
Rodzaj powłoki
Więcej
Specjalne
Wybierz
Specjalne
Więcej
Średnica
Wybierz
Średnica
Więcej
Średnica dna
Wybierz
Średnica dna
Więcej
Styl
Wybierz
Styl
Więcej
Szerokość
Wybierz
Szerokość
Więcej
Typ kuchenki
Wybierz
Typ kuchenki
Więcej
Wielkość
Wybierz
Wielkość
Wymiar
Wybierz
Wymiar
Więcej
Wysokość
Wybierz
Wysokość
Więcej
Zastosowanie
Wybierz
Zastosowanie
Więcej
Marka Brizoll  Marka Brizoll powstała w 2016 roku. To stosunkowo nowa marka, stawiająca na doskonale znane od lat żeliwo. Marka została stworzona przede wszystkim z pasji do tworzenia naczyń żeliwnych. Firma zapragnęła odrodzić kulturę używania żeliwnych garnków i patelni na co dzień w każdym domu. Marka Brizoll dba o każdy szczegół podczas produkcji. Kontrola każdego etapu powstawania produktu sprawia, że gry otrzymujemy gotowe naczynie, nie ma ono żadnych skaz, czy niedociągnięć. Dbałość o wysokie normy jakościowe i ekologiczność sprawiły, że firma od lat dynamicznie się rozwija i odnosi ogromne sukcesy.  Żeliwo Brizoll  Żeliwo to bardzo wdzięczny materiał, który przy odpowiedniej pielęgnacji, może posłużyć nam na lata. Naczynie żeliwne jest niemal niezniszczalne i jeśli będziemy dobrze je traktować, prawdopodobnie przekażemy je jeszcze w spadku naszym dzieciom. W naszych czasach niestety naczynia żeliwne są mocno niedoceniane, chociaż powoli zmienia się to i chcemy wraz z marką Brizoll popchnąć tę zmianę jeszcze dalej. Co ciekawe, żeliwo z czasem wytwarza swoją własną, naturalną powłokę nieprzywierającą. Naczynia żeliwne Brizoll możemy narażać nawet na skrajnie wysokie lub niskie temperatury i nic im się nie stanie.  Patelnie żeliwne Brizoll  Patelnie żeliwne Brizoll sprawią, że zapomnisz o uciążliwym zmienianiu patelni co dwa lata. Dlaczego? Naczynie żeliwne nie rysuje się, jest wytrzymałe na uszkodzenia mechaniczne i doskonale znosi nawet bardzo wysokie temperatury. Żywotność patelni żeliwnej jest w zasadzie nieograniczona, czego nie można powiedzieć o patelniach z różnymi powłokami nieprzywierającymi. Praktycznie jedynym sposobem na rozwalenie żeliwa, jest upuszczenie go z dużej wysokości. Patelnie Brizoll nadają się na każdy rodzaj kuchenki, także na indukcję. Co ciekawe, posiłki podane na patelni Brizoll na długo utrzymają wysoką temperaturę. Możemy więc efektownie podać potrawę gościom, jednocześnie mając pewność, że danie nie będzie zaraz zimne. Brizoll oferuje bardzo szeroką gamę patelni o różnych wielkościach, pojemnościach i zastosowaniach np. Wok.  Żeliwne kociołki Brizoll  Do przyrządzenia dania jednogarnkowego na ognisku, takiego jak pieczonki, żeliwny kociołek Brizoll będzie niezastąpiony! Przyrządzanie potraw w kociołkach jest niezwykle proste, wystarczy włożyć do środka jedzenie, zakryć wieczko, postawić na ogień i poczekać aż danie będzie gotowe. Należy pamiętać również o niepowtarzalnym smaku, jakiego nabiera potrawa przyrządzana w naczyniu żeliwnym. Ten niepowtarzalny smak i aromat jest nie do podrobienia. Zanim jednak podejmiemy się  przygotowania potrawy w kociołku żeliwnym, należy go odpowiednio przygotować. Naczynie myjemy ciepłą wodą i miękką gąbką z użyciem delikatnego detergentu, a następnie od razu, dokładnie osuszamy kociołek. Teraz umieszczamy żeliwny kociołek Brizoll na ogniu i rozgrzewamy, zasypując go solą i mieszając co jakiś czas. Taki proces powinien potrwać około 10-15 minut, na koniec ponownie myjemy i osuszamy naczynie, nakładamy olej na całą powierzchnię kociołka i możemy zacząć pichcenie!